Werkfit maken

Dit is een traject die wij kunnen aanbieden aan personen die nog niet klaar zijn om aan het werk te gaan. Het doel is dat de cliënten klaar gemaakt worden om weer hun plek in te nemen op de arbeidsmarkt. Tijdens het traject kijken we naar de mogelijkheden en gaan we bijvoorbeeld op zoek naar een vrijwilligersbaan waarin de uren langzaam kunnen worden opgebouwd. Wij zorgen ervoor dat er wordt gewerkt aan het persoonlijk proces indien dit nodig is.

Kennis is macht!

Kennis is macht, maar een gebrek aan kennis maakt onzeker! Dit is een veelvuldig gebruikte uitspraak binnen Return2Work. Wij zien telkens weer dat onze cliënten flinke stappen maken in de juiste richting als wij ze uitleggen hoe bepaalde processen werken. Ze vinden het vaak ook leuk om meer over zichzelf te weten te komen. Bijkomend voordeel is dat ze merken dat ze zich zekerder gaan voelen!

Therapie?

Het kan zijn dat je een heftige of traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt waar je nog steeds nadelig door beïnvloed wordt. Return2Work onderscheidt zich als re-integratiebureau door ook hiervoor oplossingen te bieden. Binnen Return2Work is er gedegen kennis aanwezig om mensen met uiteenlopende psychische problematiek bij te staan. Valt de problematiek buiten onze expertise, dan hebben wij diverse samenwerkingspartners die deze expertise wel bezitten.  

Ervaringsplek

De beste manier om weer aan het werk te gaan, is door het weer te gaan doen. Dit klinkt misschien vreemd, maar wij bedoelen hiermee dat weer deelnemen in een weliswaar beschermde omgeving, mensen helpt om de eerste stappen te maken in het werkhervattingproces. Return2Work heeft tal van mogelijkheden om cliënten op een veilige manier aan het werk te helpen. Wij zullen hierbij de gewerkte uren langzaam opbouwen. Op deze manier is de stap naar betaald werk zodanig verkleind dat dit zonder al te veel druk kan plaatsvinden.