Werkfit maken

Dit is een traject die wij kunnen aanbieden aan personen die nog niet klaar zijn om aan het werk te gaan. Het doel is dat de cliënten klaar gemaakt worden om weer hun plek in te nemen op de arbeidsmarkt. 

Tijdens het traject kijken we naar wat er al  mogelijk is en waar nog aandacht aan besteed dient te worden om een duurzame terugkeer op de arbeidsmarkt mogelijk te maken. Het traject bestaat uit drie delen die we hieronder verder voor je beschreven hebben.  


Persoonlijke effectiviteit

Het kan zijn dat je een heftige of traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt waar je nog steeds nadelig door beïnvloed wordt. Of je hebt een beperking en vindt het nog niet zo makkelijk om daarmee om te gaan.

Return2Work onderscheidt zich als re-integratiebureau door ook hiervoor oplossingen te bieden. Binnen ons team is er gedegen kennis aanwezig om mensen met uiteenlopende (psychische) problematiek bij te staan. 


Arbeidsmarkt positie

In dit onderdeel van het traject zullen we inzichtelijk maken wat goed bij jou past en vooral; waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Mogelijk heb je al diverse banen gehad en weet je niet zo goed wat je wilt en kunt. Ook kan het zijn dat je juist al heel lang in een baan hebt gezeten, maar dat deze niet meer passend voor je is. We hebben diverse mogelijkheden om je  te helpen om helder te krijgen wat voor jou de gewenste nieuwe richting is.


Werknemersvaardigheden

De beste manier om weer aan het werk te gaan, is door het weer te gaan doen. Dit klinkt misschien vreemd, maar wij bedoelen hiermee dat weer deelnemen in een weliswaar beschermde omgeving, mensen helpt om de eerste stappen te maken in het werkhervattingproces. 

In overleg en in  samenwerking met jou, zullen wij een veilige plek vinden waar je de eerste stapjes richting werk weer kunt maken. Wij zullen hierbij de gewerkte uren langzaam opbouwen. Op deze manier is de stap naar betaald werk zodanig verkleind dat dit zonder al te veel druk kan plaatsvinden.